Надал и Димитров са изправени пред най-тежката задача до края на сезона


Надал и Димитров са изправени пред най-тежката задача до края на сезона
Снимка: Guliver/Getty Images

1753 0

Рафаел Надал и Григор Димитров са двамата тенисисти, които имат да защитават най-много точки от тук до края на сезона. Нашият най-добър тенисист спечели голяма част от АТP точките си именно във втората половина на сезона.

От тенисистите, които се нареждат в топ 10 на световната ранглиста, единствено Рафаел Надал има да защитава по-голям актив от точки, след като през миналата година спечели US Open. Общият актив от точки, който има да защитава Надал, е 3550, като само 2000 са от Откритото първенство на САЩ.

Пред Григор стоят 3280 точки за защита, а в момента българинът има 4610 точки, което му отрежда 6-а позиция в класацията. От останалите тенисисти в топ 10 Роджър Федерер е с най-много точки за защита - 3060.

Впечатление прави фактът, че Новак Джокович няма нито една точка за защитаване през втората половина от сезона, което му предоставя огромен шанс да се завърне в челните позиции на класирането.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички