Надал е на 1/4-финал на Ролан Гарос за рекорден 12-и път


Надал е на 1/4-финал на Ролан Гарос за рекорден 12-и път
Снимка: Getty Images/Guliver

851 0

Световният номер 1 Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция, след като победи германеца Максимилиан Мартерер с 6-3, 6-2, 7-6(4) в мач от горната половина на мъжката схема.

Двубоят на корт Филип Шатрие започна позитивно за Мартерер, който проби рано и поведе с 2-0, но след това Надал намери ритъма на играта си и спечели шест от следващите седем гейма, за да вземе първия сет. Във втората част 10-кратният шампион постигна нови два пробива, за да стигне до бързо 6-2, но в третата част Мартерер оказа доста по-сериозен отпор и след размяна на два пробива се стигна до тайбрек. В него Надал отново демонстрира класата си и в крайна сметка затвори мача след два часа и 30 минути игра.

По този начин Рафа се класира за 12-ия си четвъртфинал на Ролан Гарос, което е постижение, правено само от Новак Джокович. Сърбинът достигна тази фаза за 12-и път вчера, след като победи Фернандо Вердаско. 

В следващата фаза Рафа Надал ще срещне аржентинеца Диего Шварцман, който по-рано днес постигна страхотен обрат от 0-2 срещу Кевин Андерсън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички