Надал: Това бе един от най-слабите ми мачове в последните 14 години

Световният номер 2 в света на тениса Рафаел Надал призна, че е изиграл един от най-слабите си мачове на клей в своята кариера. Испанецът допусна изненадваща загуба на полуфиналите на турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло, като бе победен от Фабио Фонини в два сета.

Рафа е известен с това, че е абсолютен хегемон на червена настилка, каквото е покритието на кортовете и в Монте Карло. Фонини обаче успя да го детронира от турнира, който е печелен цели 11 пъти от испанеца. Италианският тенисист се превърна в едва четвъртия тенисист, който записва три или повече победи срещу Рафа на клей.

Sofia Open 2019: Изгряващият български тенисист, зад когото се крие победа над Циципас

Тенисът в България търпи развитие през последните години, а няма как да не отдадем заслуги за това и на най-добрия ни тенисист - Григор Димитров,...

 

“Чувството не е никак приятно. Беше тежък ден и опонентът беше много труден. Претърпях тежки моменти с контузии през последните седмици и психически не е никак лесно да приема всичко, което ми се случи през това време. Днес пък беше от тези дни, в които всичко се обърква и нищо не ми се получаваше.
Това е вероятно един от най-слабите ми мачове на клей през последните 14 години. Когато това се случи, неминуемо губиш двубоя. Днес заслужавах да загубя, защото играчът срещу мен се справяше по-добре.

"Чувството не е никак приятно. Беше тежък ден и опонентът беше много труден. Претърпях тежки моменти с контузии през последните седмици и психически не е никак лесно да приема всичко, което ми се случи през това време. Днес пък беше от тези дни, в които всичко се обърква и нищо не ми се получаваше", заяви Надал след мача.

"Това е вероятно един от най-слабите ми мачове на клей през последните 14 години. Когато това се случи, неминуемо губиш двубоя. Днес заслужавах да загубя, защото играчът срещу мен се справяше по-добре", добави още испанецът.

Междувременно стана ясен жребият за Григор Димитров в Барселона (подробности четете тук).

 

Още по темата

Please select answer!