Надал: Чувствам US Open като свой дом


Надал: Чувствам US Open като свой дом
Снимка: Gulliver/GettyImages

991 0

"Невероятно е всичко това, което ми се случи през тази година. Играех много добре от началото на сезона и спечелих последния турнир от Големия шлем. Това е един от моментите, който ми дава най-много енергия", това заяви шампионът на Откритото първенство на САЩ Рафаел Надал. Испанецът спечели за трети път в своята кариера трофея в Ню Йорк, след като на финала се наложи по безапелационен начин над южноафриканеца Кевин Андерсън с 6-3, 6-3 6-4 за 2 часа и 27 минути.

"Да не забравям и публиката, която ме кара да се чувствам адски щастлив. Щастлив съм, че имах тази възможност. Чувствам US Open като свой дом", сподели Матадора.

За лидера в световната ранглиста това е 16-ти трофей от Големия шлем, както и втора Мейджър титла за годината, след като през юни спечели и Откритото първенство на Франция.

"По отношение на резултатите ми, смятам, че това беше една от най-успешните години в моята кариера. Спечелих общо пет титли, играх на три финала на Големия шлем, а това е толкова трудно. На клей спечелих почти всичките си мачове. Това наистина е много емоционален сезон, защото преминах през много тежки моменти. След няколко трудни години, както и съпътстващите ме контузии, аз съумях да играя тенис на много високо ниво", обобщи левичарят от Майорка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички