Надал: Андерсън е изключително опасен противник


Надал: Андерсън е изключително опасен противник
Снимка: БГНЕС

1263 0

"Правя един много силен сезон, след като през последните няколко години съм съпътстван от много тежки контузии". Това заяви Рафаел Надал, след като се класира за последния от годината турнир от Големия шлем - US Open. Испанецът се наложи над Хуан Мартин дел Потро с 4-6, 6-0, 6-3, 6-2 в драматичен двубой, продължил 2 часа и 31 минути. Така в неделя Рафа ще се изправи срещу южноафриканеца Кевин Андерсън в директен сблъсък за трофея в Ню Йорк, с което ще гони и 16-та си титла в Мейджър турнирите.

"За мен това е изключително емоционална година. Отново съм на финал тук и имаш шанс да се боря за още една титла от Шлема, което е много важно за мен", сподели световният номер 1.

Матадора коментира, че причината да обърне мача и да спечели срещу аржентинеца е била в промяната на тактиката, след загубата на първия сет. "Играх твърде много на бекхенд страната му и разбрах, че това не е печелившата формула. Промених това и всичко започна да се развива много по-добре за мен. Накарах го да се движи повече и в крайна сметка това ми донесе успех".

Носителят на 15 титли от Големия шлем коментира, че въпреки предимството си от 4-0 победи срещи Андерсън, в никакъв случай няма да подцени опонента си в неделя.

"Той е изключително опасен противник. Има много силен сервис и играе много успешно на тази настилка. Той също претърпя няколко тежки контузии, но се завърна по начин, който може да бъде чудесен пример за децата", заключи испанският тенисист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички