Мъри бе близо до обрат, но отстъпи пред Баутиста-Агут


Мъри бе близо до обрат, но отстъпи пред Баутиста-Агут
Снимка: Getty Images/Gulliver

1122 0

Петкратният финалист на Australian Open Анди Мъри претърпя загуба в пет сета от Роберто Баутиста Агут в трилър от първи кръг на турнира от Големия шлем. Мъри, който може да прекрати кариерата си след този турнир, загуби първите два сета с 4-6, 4-6.

Шотландецът обаче се върна в мача след два спечелени тайбрека в следващите части. В решителния пети сет Агут имаше надмощие и поведе с 5-1 с два пробива, след което пропиля един мачбол на сервис на съперника си. Агут обаче спечели следващото си подаване и сложи край на спора след четири часа и девет минути игра. Двамата се бяха срещали три пъти досега и Мъри бе спечелил всичките срещи.

Шотландският тенисист игра на финала на Откритото първенство на Австралия през сезоните 2010, 2011, 2013, 2015 и 2016. Най-голямото постижение на Агут в Мелбърн е класиране за четвърти кръг. В следващия етап съперник на испанеца ще бъде представителя на домакините Джон Милман. Австралиецът тръгна в турнира с победа над аржентинеца Федерико Делбонис в четири сета.

Най-добрият български тенисист Григор Димитров премина успешно първия кръг на турнира - ето какво сподели след победата

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички