Монфис: Чувствам се невероятно пред публиката в София

Победителят в сблъсъка със Стефанос Циципас - Гаел Монфис, призна, че заради мачове като този е дошъл да играе на Sofia Open. "Трябва да имаш точен план във всяка една ситуация. Всяка точка е една голяма битка. Трябва да имаш точната идея какво трябва да направиш във всеки един момент. Мисля, че моят опонент нямаше късмет в ключови моменти и това също ми помогна да победя", започна той коментара си след зрелището.

"Точно заради такива мачове искам да играя. От първия ден повтарям, че се чувствам невероятно пред тази публика. Посрещнат съм много добре. Атмосферата в залата е наелектризираща. Трябва да кажа, че публиката се държа изключително коректно, както подкрепяше мен, така и моя опонент", допълни французинът. Той коментира и съперника си в полуфиналите - Данийл Медведев.

Циципас: На Sofia Open е различно, ще се върна пак

Стефанос Циципас приключи участието си на Sofia Open 2019, след като отстъпи на четвъртфиналите с 0-2 сета пред Гаел Монфис, в отделните части 3-...

МЕДВЕДЕВ ПОТРОШИ РАКЕТАТА СИ, А СЛЕД ТОВА ОБЪРНА ХААСЕ В СОФИЯ

"Данийл е съперник, който натрупа доста победи тази година. Игра финал в Бризбън, а в Мелбърн направи много силен мач срещу Джокович. Той има страхотен сервис, но това е просто едно от качествата му, срещу което ще трябва да се адаптирам. Предстои ми полуфинал срещу съвсем различен съперник, със съвсем различен стил на игра", завърши Монфис.

Още по темата

Please select answer!