Много мистерии около контузията на Серина и отказването ѝ от мача с Шарапова


Много мистерии около контузията на Серина и отказването ѝ от мача с Шарапова
Снимка: Getty Images/Guliver

2365 0

Феновете на тениса очакваха един от най-интересните двубои при дамите, като една срещу друга в 1/8-финал от Ролан Гарос трябваше да се изправят бившите №1 Серина Уилямс и Мария Шарапова.

Този мач обаче няма да се състои, след като американката се отказа от участие заради контузия. Съперничеството между двете започва през далечната 2004 година, когато Уилямс печели първата им среща на Мастърс-а в Маями. Следват две победи за руската звезда - на Уимбълдън и на заключителния финален Мастърс същата година, след което Уилямс започва доминация и 18 поредни победи. Последната им среща е през 2016 година на "Australian Open", когато носителката на 23 титли от Големия шлем печели след 6:4, 6:1.

Около контузията на Серина обаче се появиха няколко въпросителни. Тя роди първото си дете през септември 2017 година, като се върна в игра малко преди нова година и загуби на демонстративен турнир от Елена Остапенко. Последваха колебливи резултати през първото тримесечие от 2018 година и така се стигна до Ролан Гарос. В официалния сайт на турнира се съобщава, че американката има проблем в ръката. На своя пресконференция самата тенисистка обяви, че има проблем с гърба, когато сервира. Вчера тя и сестра ѝ Винъс загубиха на двойки, като се появиха коментари, че Серина има проблем с гръдните мускули.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички