"Mirror": Григор ще се задържи в топ 10 през 2017-а, а и повече


"Mirror": Григор ще се задържи в топ 10 през 2017-а, а и повече
Снимка: Getty Images/Guliver

5455 0

Анди Мъри завърши годината като номер едно в световния мъжки тенис и през 2017 г. ще има трудната задача да се бори да съхрани лидерството си.

Една от многото пречки пред британеца ще бъде първата ракета на България Григор Димитров, твърди вестник "Mirror". Той предупреди големите тенисисти и феновете да внимават с българина, който може да постигне повече от това да се задържи в топ 10 през идната година.

"Мъри ще срещне сериозни изпитания през следващите 12 месеца, за да запази позицията си, след като Новак Джокович със сигурност ще нанаде рев отново след разочароващата втора половина на 2016 г., със завръщането на Роджър Федерер и Рафаел Надал след контузии и играта на високо ниво на Станислас Вавринка, Милош Раонич и Кей Нишикори.

Мъри също ще трябва да се бори с новите предизвикателства, породени от пробиващите играчи и късно зреещите в АТР Тур-а. Тук са петима играчи, които трябва да бъдат държани под око през 2017 г", пише "Mirror".

Димитров е позициониран втори в списъка и за него се казва:

"Изключително талантливият българин, носил прякора "Бейби Фед" през цялата си кариера заради своя стил, подобен на този на великия Роджър Федерер, кантира пътя си към по-горните етажи на тениса преди 2 години. Впечатляващата му серия на Уимбълдън през 2014 г., когато надигра Анди Мъри в четвъртфиналите, за да достигне до 1/4-финалите, му донесоха най-предното класиране в кариерата - номер 8 в света.

Въпреки това, той не запази този успех и 18 месеца по-късно започна сезон 2016 като номер 28 в света.

През 2016 г. той смени треньора, но резултатите не се подобриха. Последва нова смяна и ангажирането на Даниел Валверду, бивш треньор на Мъри, през юли.

След загубата от Марин Чилич в първи кръг на Олимпиадата, формата му рязко се подобри. Той записа победи над Вавринка, Раонич, Надал и Лукас Пуй в последните 4 месеца от сезона, за да завърши годината като номер 17 в света.

Няма съмнение в огромния талант на Димитров. Той има необходимото, за да бъде последователен топ 10 играч, а вероятно и повече, ако развитието му под настойничеството на Валверду продължи", пише британският вестник.

Останалите четирима играчи, с които трябва да се внимава, са Александър Зверев, Танаси Кокинакис, Кайл Едмънд и Стефан Козлов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички