Милиардерът Брансън този път не покани Григор за "Некер Къп"


Милиардерът Брансън този път не покани Григор за "Некер Къп"
Снимка: Getty Images/Guliver

2406 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров няма да вземе участие в традиционния турнир "Некер Къп", който се провежда на острова на милиардера сър Ричард Брансън. Сънародникът ни не е сред поканените звезди за тазгодишното издание на благотворителната изява, информира "България днес". То ще се проведе от 24 до 29 ноември на остров Некер.

Вече няколко години Брансън провежда про-аматьорската надпревара. В нея се включват популярни тенисисти и богати аматьори, които получават възможността да се докоснат до професионалистите, като дадат солидни суми за благотворителност. По традиция участниците в надпреварата получават много забавление през цялото време с различни активности като голф, водни спортове и други.

ВАЛВЕРДУ ОБЯВИ ГОЛЯМАТА ЦЕЛ НА "ПОДОБРЕНИЯ" ГРИГОР ПРЕЗ 2019-А

В предишните две издания Димитров бе голямата звезда и се радваше на радушното посрещане на домакина. Българинът и милиардерът са приятели от няколко години. Тази година вместо Григор на корта при мъжете ще се изявят Томи Хаас, Пат Кеш, Тенис Сандгрен, Даниел Нестор, Майк Брайън и други.

Далеч по-звезден е изборът на участниците при дамите. Там ще блестят имена като Серина Уилямс, Каролине Вожняцки и Южени Бушар.

Димитров в момента е в Моите Карло, където живее. Там той започна подготовката си за следващия сезон. Засега набляга на физическите упражнения. В скоро време към него ще се присъедини и треньорът му Дани Валверду, за да стартират същинската част от подготовката за 2019 година. През голяма част от времето с тях ще е и Андре Агаси, който влезе в щаба на българина като консултант. Първият турнир на Димитров за 2019-а ще е в Бризбейн. Той започва в навечерието на Нова година и продължава до 6 януари.

Преди две години милиардерът се изказа много ласкаво за българския тенисист. Вижте какво каза в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички