Мери Пиърс: Димитров може да спечели титла от Шлема


Мери Пиърс: Димитров може да спечели титла от Шлема
Снимка: БГНЕС

1535 0

"Димитров е страхотен тенисист с голям потенциал и определено играе в най-силната ера на мъжкия тенис. Той е млад, така че мисля, че има шанс да спечели титла от Шлема", коментира носителката на 4 титли от Големия шлем Мери Пиърс, която днес пристигна в България за участието си в Световната треньорска конференция, организирана от ITF.

Бившата номер 3 в света има две титли на сингъл от Аустрелиън Оупън и Ролан Гарос, както и още две титли при двойките и смесените двойки. "Радвам се да бъда тук, това е първото ми идване в България. С Магдалена Малеева сме играли заедно още от детските турнири, когато бяхме на по 12 години, така че се знаем отдавна. Тя винаги ме е питала кога ще ѝ дойда на гости в София и сега имам тази възможност. Световната треньорска конференция е едно страхотно събитие, тенисът и треньорската професия са ми много близки. Тренирам деца от шест години и съм вицекапитан на отбора на Франция за Фед Къп. Нямам търпение да чуя всички интересни презентации, както да изнеса и моята, която е на тема "Израстването на един играч - моята история", сподели Пиърс при пристигането си в София.

"Няма формула как да печелиш турнири от Големия шлем. Изисква се здрава работа, отдаденост, жертви, решителност, издържливост. Когато си мислех за конференцията в България, се сетих за Димитров - той е страхотен тенисист с голям потенциал и определено играе в най-силната ера на мъжкия тенис. Той е млад, така че мисля, че има шанс да спечели титла от Шлема", коментира тя.

"Мисля, че както мъжете могат да бъдат на треньори на мъже и жени, така и жените могат да тренират и двата пола. Важното е какво виждаш, когато наблюдаваш играта - аз гледам мъжки тенис и виждам доста елементи от играта им, техниката, тактиката. Възможно е един ден да бъда треньор на тенисист, както Амели Моресмо доказа", допълни французойката.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички