Лице в лице: Григор Димитров срещу Кареньо Буста


Лице в лице: Григор Димитров срещу Кареньо Буста
Снимка: принтскрийн

2260 0

Днес първата ракета на България Григор Димитров ще изиграе последния си мач в груповата фаза на Финалния Мастърс в Лондон. Съперник на звездата ни ще бъде испанецът Пабло Кареньо Буста, който влезе в надпреварата като резерва, след отказването на Рафаел Надал.

Буста и Димитров са се срещали четири пъти досега, като са разделили по 2 победи. Григор бие испанеца през 2014 и 2015 г., но през 2016 и 2017 победите са за Буста.

Успехите на българина са на Мастърса в Мардид и на този в Париж. Буста пък е по-добър в Мадрид миналата година и на Ролан Гарос тази година.

Испанецът е връстник с българина. По-високият от двамата е нашето момче - 191 см. срещу 188 см., Буста тежи 80, а Димитров - 78 кг.

Съперникът на Гришо е спечелил 3 титли срещу 7 за родния тенисист. И двамата нямат трофей от Голям Шлем.

През настоящия сезон Григор има повече победи от Буста - 45 срещу 36. Загубите на българина също са по-малко - 19 срещу 24.

На сегашния турнир определено Димитров е състезателят, който влиза в по-добра форма в битката - той вече е номер 5 в света и постигна две победи в Лондон, едната от които разгромна - над Давид Гофен с 6-0, 6-2.Буста пък е десети в света и не успя да си спечели по право участия във Финалния Мастърс.

Освен това най-добрият тенисист на България излиза на корта със самочувствието на вече класирал се за полуфиналите.

"Всеки мач е ажен за мен. Няма значение дали съм се класирал, или не. Просто ще следвам моя ритъм и ще продължа да играя така, както досега. Не съм тук само да участвам. Тук съм, за да изляза и да спечеля. Точно сега се наслаждавам на един от най-добрите си сезони, все още тук и съм щастлив", каза Григор, цитиран от сайта на АТР.

"Надявам се да се справя добре срещу Григор и да направя още един добър мач. Искам да изляза в почивка с добър вкус", обясни от соя страна Буста.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички