Лице в лице: Григор Димитров срещу Давид Гофен


Лице в лице: Григор Димитров срещу Давид Гофен
Снимка: Getty Images/Guliver

2185 0

В сряда от 16,00 часа най-добрият български тенисист Григор Димитров се изправя срещу белгийския състезател Давид Гофен във втората си битка в група "Пийт Сампрас" на Финалния Мастърс в Лондон.

Както е известно, българинът има положителна статистика срещу своя връстник - в 4 мача срещу него Григор е побеждавал 3 пъти. Единственият успех на Гофен срещу него беше в последния им двубой тази година в Ротердам.

Димитров е и по-висок, и по-тежък от съперника си, както можете да видите в графиката по-долу. Българинът е и по-високо ранкиран от белгиеца - на шесто място е, докато Гофен е осми в света.

По отношение на спечелените титли обаче първата ни ракета отстъпва - той е триумфирал на 7 турнира, докато Гофен - на 8.

И двамата нямат трофей от турнир за Голям Шлем.

Иначе през този сезон Гофен е натрупал и повече победи от нашата звезда - 55 срещу 45. Загубите му обаче са повече от тези на хасковлията - 22 срещу 19.

Трите победи на Григор над утрешния му съперник са три поредни - през 2014 г. той го побеждава на Ю Ес Оупън, а през 2017 г. - на Аустрелиън Оупън и в София. До първата си и последна засега победа над българина 26-годишният белгиец стига на турнира в Ротердам тази година.

Двубоя между двамата в утрешния ден можете да следите на живо в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички