Лазаров спаси два мачбола и влезе в основната схема в София


Лазаров спаси два мачбола и влезе в основната схема в София
Снимка: sofiaopen.bg

1750 0

Българският тенисист Александър Лазаров сътвори истински подвиг, след като спаси два мачбола, преди да победи мощния италианец Лука Вани със 7-6(6), 3-6, 7-5 в мач от втория кръг на квалификациите на София Оупън. По този начин Лазаров се класира за основната схема на турнира, където се присъединява към Адриан Андреев и Димитър Кузманов.

След като вчера 21-годишният Лазаров показа характер, за да победи друг опитен тенисист - Лукаш Лацко със 7-6(5), 6-2, днес вицешампионът на България от Държавното първенство в зала вдигна на крака зрителите в "Арена Армеец", след като надделя над Вани в страхотна битка.

SOFIA OPEN 2019: ИЗГРЯВАЩИЯТ БЪЛГАРСКИ ТЕНИСИСТ, ЗАД КОГОТО СЕ КРИЕ ПОБЕДА НАД ЦИЦИПАС

33-годишният италианец започна по-уверено и проби в началото на първата част, но Лазаров успя да навакса изоставането и да вкара сета в тайбрек, в който се наложи с 8-6, въпреки бомбените сервиси на съперника.

Във втората част българинът изглеждаше уморен и допускаше повече грешки, като допусна два пробив и съперникът му вкара мача в решаващ трети сет. В него ситуацията не изглеждаше добре за Алекс, който отново допусна ранен пробив, но по подобие на първата част успя да го върне и да поведе с 4-3. Последва нов пробив в полза на Вани, който сервираше за мача при 5-4 и имаше два поредни мачбола, но Лазаров успя да ги отрази, след което да върне пробива. Това вдъхнови българския тенисист и той взе отново подаването на съперника си, за да стигне до впечатляващ успех над 154-ия в света италианец след два часа и 7 минути игра.

SOFIA OPEN 2019: ФУТБОЛНИЯТ ФЕН МЕДВЕДЕВ, КОЙТО Е БОГ НА МАТЕМАТИКАТА

По този начин Лазаров намери място в основната схема на София Оупън, където ще видим общо трима българи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички