Къде да гледаме сблъсъка Григор Димитров - Роджър Федерер?


Къде да гледаме сблъсъка Григор Димитров - Роджър Федерер?
Снимка: Getty Images/Guliver

9656 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров за първи път в кариерата си ще играе 1/4-финал на последния за годината турнир от Големия шлем US Open. Българинът ще се изправи тази нощ срещу Роджър Федерер в битка за полуфиналите.

До момента двамата са се среща цели седем пъти на кортовете, но българинът има само два спечелени сета. Срещата е тази нощ след 03;30 часа, като ще може да я следите НА ЖИВО в Sportlive.bg, както и пряко в ефира на Eurosport 1.

За последно двамата играят през 2018 година в Ротердам. Срещата е очаквана с голям  интерес, тъй като е финал в турнира. Роджър обаче отново е безкомпромисен и вдига трофея след 6:2, 6:2. 

Pобеда за българина ще го направи вторият най-ниско ранкиран тенисист, класирал се на полуфинал в Ню Йорк. Засега този рекорд се държи от Джими Конърс, който се класира на полуфинал през 1991 година, когато е номер 174 в света. Още по-интересното е, че американецът тогава е на 39 години. Конърс обаче губи от Джим Курие.

А какво очаква Григор, ако победи идола си, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички