Ключова промяна в програмта на Григор Димитров - атакува смело в края на сезона


Ключова промяна в програмта на Григор Димитров - атакува смело в края на сезона
Снимка: Getty Images/Guliver

1703 0

След като част от най-добрите играчи пропускат оставащите месеци до края на сезона поради контузии, Григор Димитров е решил да направи всичко по силите си, за да се изкачи до максимално висока позиция в оставащите месец и половина до края на кампанията в мъжкия тенис.

Преди броени минути организаторите на турнира ATP 500 във Виена разкриха, че българинът ще се включи в надпреварата през следващата седмица, получавайки специална покана заради неучастието на Анди Мъри на напреварата в Австрия. Бившият №1 трябваше да е поставен под №1, но заради контузия няма как да играе, а неговото място в основната схема ще вземе Григор, който по всяка вероятност ще е №3 - след Александър Зверев и Доминик Тийм.

"Много съм доволни, че постигнахме успешна договорка с Григор Димитров. Той е част от новото поколение, което ще види публиката във Виена заедно с Александър Зверев и Доминик Тийм," коментира директорът на състезанието Хервиг Щрака.

Тази новина означава само едно - световният №8 ще се опита да събере максимален брой точки, който да го изкачи в топ 5 на световната ранглиста. Почти със сигурност Димитров ще изпревари Новак Джокович до края на годината, за при силно представяне в Стокхолм (ATP 250), Виена (ATP 500), Париж (Мастърс) и Финалите на ATP в Лондон, българинът може да се поздрави и с програма максимум - №4 в световната ранглиста.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички