Кербер триумфира на Уимбълдън, след като сломи Серина


Кербер триумфира на Уимбълдън, след като сломи Серина
Снимка: Getty Images/Gulliver

1808 0

Бившата номер 1 в женския тенис Анжелик Кербер триумфира в тазгодишното издание на Уимбълдън. В спора за трофея германката се наложи над 7-кратната шампионка в Ол Ингланд Клъб Серина Уилямс с 6-3, 6-3 след малко повече от час игра. Днешният двубой бе повторение на финала в турнира от 2016, който тогава бе спечелен от американката със 7-5, 6-3.

Днес обаче Кербер демонстрира по-добра игра и заслужено триумфира с първата си титла в Лондон и общо трета от Големия шлем след успехите й в Мелбърн и Ню Йорк през 2016 година. От своя страна 36-годишната Серина пропусна възможността да спечели рекорден 24-и мейджър трофей при десетото й участие на финал на Уимбълдън.

Мачът започна по перфектен начин за Кербер, която реализира пробив още в откриващия гейм, който впоследствие затвърди за 2-0. Отговорът на носителката на 23-и титли от Големия шлем обаче не закъсня и след два поредни спечелени гейма резултатът бе изравнен 2-2. В седмия гейм при сервис за Серина, германката получи три възможности за пробив и от втория опит проби за 4-3. Това се оказа и решаващият момент в сета, тъй като до неговия край финалистката от 2016 не изпусна водачеството – 6-3 в нейна полза.

Вторият сет започна далеч по-оспорвано, като двете тенисистки печелиха сравнително лесно сервис геймовете си. Развръзката дойде в шестия гейм, при който Кербер проби за 4-2, а след това със солиден сервис гейм затвърди преднината си за 5-2. До края на мача 30-годишната германка демонстрира страхотна психическа устойчивост и това й донесе титлата след финалното 6-3 в нейна полза.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички