Казах ви, че Григор Димитров ще е в топ 5 в края на годината


Казах ви, че Григор Димитров ще е в топ 5 в края на годината
Снимка: Guliver/GettyImages

2724 0

По време на Australian Open Григор Димитров показа страхотен тенис, достигайки до полуфиналите в турнира. Да, той не успя да преодолее Рафаел Надал, а много анализатори бяха внимателни в прогнозите си за българина. Причината? Всички очакваха Димитров да надгради над представянето си през 2014 година, но в следващите година и половина нивото в играта му отбеляза сериозен спад, а той дори изхвърча от топ 30. Анализаторът на ESPN - Брад Гилбрърт, не беше от тези, които се усъмниха в Григор.

В началото на годината той заяви, че българинът ще завърши годината в топ 5 на мъжкия тенис. И след успеха над Давид Гофен, специалистът припомни тази своя прогноза.

"Чувствам се много добре относно прогнозата, която направих по време на Откритото първенство на Австралия, че Григор ще завърши годинита в топ 5 на световния тенис", написа той в профила си в Twitter.

При условие че някой измежду Тийм, Джак Сок или Давид Гофен не спечеля турнира, Димитров ще завърши под №4 в световната ранглиста. Той вече изпревари Марин Чилич, който отпадна от турнира и вече изостава от българина с над 300 точки. А в същото време Гилбърт не смята, че сме видели всичко от Григор в турнира.

"За мен той е фаворит №2 за златото", написа той в отговор на въпрос от фен дали Гришо може да спечели. Фаворитът, разбира се, е Роджър Федерер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички