Категоричен Федерер на старта в Мелбърн


Категоричен Федерер на старта в Мелбърн
Снимка: Gulliver/GettyImages

718 0

Световният №2 и петкратен шампион на Australian Open Роджър Федерер започна по успешен начин защитата на титлата си в Мелбърн.

На 19-то си участие в надпреварата, легендарният швейцарец показа изключително стабилна игра и свежест на корта и в крайна сметка се наложи по категоричен начин с 6-3, 6-4, 6-3 за час и 39 минути над британеца от словенски произход Аляж Бедене. Бедене се опита всячески да намери противодействие, за да се противопостави на миналогодишния шампион, но за пореден път класата и стила си на Маестрото бяха непоклатими.

Във втория кръг швейцарецът ще срещне 55-ия в света германец Ян-Ленард Щруф, който по-рано днес се наложи с 3-0 сета над южнокорееца Сун.

"Усилени тренировки, много часове във фитнеса - това е тайната. Мечтата ми винаги е била да играя колкото се може по-дълго. Истината е, че не очаквах толкова години да продължавам да се състезавам на такова високо ниво. Но за всичко са виновни зрителите, които ми дават вдъхновение, за да продължавам да играя", заяви след победата си носителят на 19 титли от Големия шлем.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички