Какво се случва до момента на тенис зрелището Sofia Open?


Какво се случва до момента на тенис зрелището Sofia Open?
Снимка: Actualno.com/Тодор Маргаритов

1759 0

Феновете на мъжкия тенис в България могат да бъдат много доволни от факта, че за 4-а поредна година София и зала "Арена Армеец" са домакини на турнир от веригата ATP 250. А през този сезон безспорно ще видим най-силното издание на надпреварата, след като куп тенисисти от световния елит предпочетоха корта в най-скъпата столична зала пред тези в Кордоба (Аржентина) и Монпелие (Франция).

Какво се случи до момента в турнира?

За радост на българските феновете участието на родните представители все още не е приключило. Александър Лазаров е безспорната сензация до момента, след като осъществи великолепен обрат срещу Лука Вани и в сряда ще играе срещу своя идол Фернандо Вердаско.

Голямата надежда на българския тенис Адриан Андреев също беше близо до изненадваща победа над 45-ия в света Матю Ебдън, но не успя да осъществи пълен обрат, а в тайбрека на 3-ия сет изпусна водачеството си при 4:2 и загуби. Въпреки това впечатленията от играта му останаха много добри, въпреки видимото притеснение, което изпитваше.

Фаворитът на феновете в първия ден на мачовете от основната схема безспорно беше Стан Вавринка, но за тяхно съжаление той допусна пълен обрат срещу миналогодишния победител Мариуш Копил.

Изненадите във вторник

Още на старта на програмата видяхме една сериозна сензация. Набиращият скорост в последните месеци Николоз Басилашвили (изкачил се до №22 в световната ранглиста) загуби с 0:2 сета от Даниел Брандс, който е №180 в света. След него поражение понесе и Адриан Манарино - 0:2 срещу Яник Маден.

Какво следва до края на деня?

На корта след 18:00 часа ще видим Димитър Кузманов, който ще се изправи срещу друг доскорошен представител на топ 50 - Робин Хаасе. Черешеката на тортата в програмата е мачът между атрактивните Гаел Монфис и Виктор Троицки, а зарядът и шеметните изпънения са гарантирани!

Автор: Иво Вецев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички