Изненада! Рафаел Надал отказа участие в Синсинати


Изненада! Рафаел Надал отказа участие в Синсинати
Снимка: Getty Images/Guliver

1076 0

 

Световният номер 1 Рафаел Надал се отказа от участие на турнира от сериите Мастърс в Синсинати, след като тази нощ триумфира с титлата на Роджърс Къп. Испанският тенисист изтъква като причина нуждата от почивка преди началото на Откритото първенство на САЩ в края на месеца.
Левичарят от Майорка стигна до четвъртата си титла от Мастърса в Канада, побеждавайки младока Стефанос Циципас с 6-2, 7-6(4) в решаващия мач за титлата, като това бе петият му мач от началото на седмицата. "С голямо съжаление трябва да съобщя, че се оттеглям се от Синсинати, защото трябва да се грижа за тялото си и се опитвам да продължа да бъда толкова здрав, колкото съм в момента. Благодаря на моя приятел Андре Силва, турнирен директор на Синсинати, който напълно разбра ситуацията, след като говорих с него по телефона. Сигурен съм, че турнирът ще бъде изключително успешен. Съжалявам и за невероятните фенове в Синси и околността, които винаги са ме подкрепяли страхотно", заяви Надал.
По този начин се отлага и първото събира не Голямата четворка от повече от година насам, като по всичко личи, че то ще се състои на Ю Ес Оупън, където ще участват Надал, Федерер, Джокович и Мъри. Оттеглянето на Надал донякъде е добра новина за Григор Димитров, който трябва да защитава титлата си от миналата година през тази седмица. Българският тенисист нямаше късмет при жребия и в първия си мач ще срещне Дамир Джумхур или Миша Зверев, а при успех най-вероятно ще се изправи срещу Новак Джокович. Надал пък бе евентуален съперник на Гришо за четвъртфиналите от надпреварата.

Световният номер 1 Рафаел Надал се отказа от участие на турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати, след като тази нощ триумфира с титлата на "Роджърс Къп". Испанският тенисист изтъква като причина нуждата от почивка преди началото на Откритото първенство на САЩ в края на месеца.

Левичарят от Майорка стигна до четвъртата си титла от "Мастърса" в Канада, побеждавайки младока Стефанос Циципас с 6-2, 7-6(4) в решаващия мач за титлата, като това бе петият му мач от началото на седмицата.

"С голямо съжаление трябва да съобщя, че се оттеглям от Синсинати, защото трябва да се грижа за тялото си и се опитвам да продължа да бъда толкова здрав, колкото съм в момента. Благодаря на моя приятел Андре Силва, турнирен директор на Синсинати, който напълно разбра ситуацията, след като говорих с него по телефона. Сигурен съм, че турнирът ще бъде изключително успешен. Съжалявам и за невероятните фенове в Синси и околността, които винаги са ме подкрепяли страхотно", заяви Надал.

По този начин се отлага и първото събира не Голямата четворка от повече от година насам, като по всичко личи, че то ще се състои на "Ю Ес Оупън", където ще участват Надал, Федерер, Джокович и Мъри. Оттеглянето на Надал донякъде е добра новина за Григор Димитров, който трябва да защитава титлата си от миналата година през тази седмица. Българският тенисист нямаше късмет при жребия и в първия си мач ще срещне Дамир Джумхур или Миша Зверев, а при успех най-вероятно ще се изправи срещу Новак Джокович. Надал пък бе евентуален съперник на Гришо за четвъртфиналите от надпреварата.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички