Акция срещу "черното тото": Десетки арестувани за уреждането на близо 100 срещи


Акция срещу "черното тото": Десетки арестувани за уреждането на близо 100 срещи
Снимка: Pixabay

3713 0

Испанската полиция разби криминална група, която се е занимавала с уреждане на изхода от мачове и "черно тото", като задържа общо 15 човека и разпита други 68. Сред разпитаните е имало и професионални тенисисти, един от които е участвал на Ю Ес Оупън миналото лято.

В съобщенията на разследващите органи се уточнява, че групировката е давала подкупи на играчи, за да влияе на крайния изход на мачове от сериите Фючърс, които са под шапката на Международната тенис федерация (ITF), и Чалънджър, които се организират от Асоциацията на професионалните тенисисти (АТР).

ШОК В СВЕТА НА ТЕНИСА! РАЗСЛЕДВАТ ИГРАЧ ОТ ТОП 100 ЗА УРЕДЕНИ МАЧОВЕ

ШОК В СВЕТА НА ТЕНИСА! РАЗСЛЕДВАТ ИГРАЧ ОТ ТОП 100 ЗА УРЕДЕНИ МАЧОВЕ

Членовете на криминалната организация са арменци, се допълва в съобщението от полицията. Групировката е използвала мрежа от хиляди души, за да залага сравнително дребни суми на уговорените мачове, за да не буди подозрение в букмейкърите. Членовете на групировката дори наблюдавали уговорените мачове на живо, за да са сигурни, че подкупеният тенисист ще спази уговорката.

Полицейската операция е извършена след подаден сигнал от международната организация Тенис интегрити юнит, която се занимава именно с борба с непорочни практики в професионалния тенис. Криминалната група е била активна поне от началото на 2017-та година и най-вероятно е направили милиони евро чрез измамите.

Нито един от разследваните не е назован в информациите, но полицията обясни, че нелегалната операция датира поне от февруари 2017 година, докато според информация на "Европол" цели 97 мачове под шапката на ITF (Фючърс и Чалънджър) са били уговорени.

Подобен случай имаше и през 2016 година. Припомнете си подробности в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички