Испанската фиеста се превърна в сиеста на Sofia Open


Испанската фиеста се превърна в сиеста на Sofia Open
Снимка: Actualno.com/Тодор Маргаритов

1281 0

Испанската надежда за триумф на Sofia Open угасна. След като Роберто Баутиста Агут отпадна от надпреварата поради вирусно заболяване, ветеранът Фернандо Вердаско отпадна след загуба в три сета (4:6, 7:5, 6:4) от сензацията до момента в турнира Матео Беретини. Битката на Централния корт в зала "Арена Армеец" продължи 2 часа и 22 минути, а италианецът осъществи втори пореден обрат в турнира.

Освен че надделя над представящия се стабилно Вердаско, в предишния кръг световният №53 поднесе голямата сензация, отстранявайки №1 в схемата Карен Хачанов. В спор за място на финала Беретини ще срещне Мартон Фучович, който се класира след отказ на Роберто Баутиста Агут.

Първият пробив в срещата дойде в шестия гейм и беше дело на Вердаско, който впоследствие затвърди на 15. Сервирайки за успех в сета, испанецът за първи път от началото на двубоя трябваше да се изправи пред отразяване на точка за пробив. Вердаско обаче допусна двойна грешка и върна Беретини в играта. Истинска драма се разигра в десетия гейм. Сервирайки за 5:5, Беретини допусна изоставане 0:40, но успя да отрази и трите последователни сетбола. При четвъртата открила се възможност левичарят се наложи и поведе в резултата – 6:4.

През втория сет двамата печелеха сравнително бързо и безпроблемно подаванията си, но това се промени в края, когато Беретини проби за 6:5, след което затвърди с гейм на 0. Във финалната трета част 22-годишният италианец направи брейк за преднина 3:2 гейма, след което до края на мача загуби едва една точка при свой начален удар.

В момента на Централния корт Александър Донски и Александър Лазаров играят срещу Шаран и Бопана.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички