Играч на фокус: ESPN обяви бъдещето на световния тенис и познайте кой е №1


Играч на фокус: ESPN обяви бъдещето на световния тенис и познайте кой е №1
Снимка: Getty Images/Guliver

4889 0

Тенис анализаторът на ESPN Питър Бодо е категоричен, а Australian Open е бил "завръщане в миналото" заради финала между Роджър Федерер и Рафаел Надал, но в същото време е убеден, че в следващите месеци трябва да бъдат гледани 5 от младите звезди на тениса. Причината - някой от тях може да направи категоричен пробив във времето между Australian Open и "Ролан Гарос".

Материалът му започва от Григор Димитров, който започна ударно годината - с 10 победи, титла в Брибън и полуфинал в Мелбърн. Ето и какво пише той за родния талант.

Григор Димитров - №13 в ранглистата, 25-годишен. Има 5 титли в кариерата си и два полуфинала в турнири от Големия шлем - на Уимбълдън през 2014 и на Откритото първенство на Австралия през 2017 година.

Никой не би казал, че българинът е извън радара на тенис специалистите от самото начало на кариерата си. Едва ли някой е споменавал името му без да назове и неговия прякор - Бейби Фед. Димитров обаче лесно се разсея от бляскавия звезден живот и, ако трябва да сме честни, се провали в опита си да реализира своя талант, като изключим няколко бляскави моменти. Нещата обаче са различни, поне според него, и всичко е в миналото.

Димитров подкрепи тези свои думи през януари, след като записа 10 победи, спечели титла и игра полуфинал на първия за годината турнир от Големия шлем - 5-сетова загуба в епичен мач на Централния корт.

Българската звезда дължи своя рестарт в кариерата си на новия си треньор - Даниел Валверду. Бившият треньор и добър приятел на Анди Мъри помогна значително на Димитров да стабилизира играта си и да се фокусира върху силните си страни. В момента Григор играе с ясна визия в играта си за това какво трябва да направи на корта и срещу кого точно се изправя.

"Усещам, че имам всички инструменти, за да стигна далеч. Работата ми още не е приключила", каза Димитров в Мелбърн, а в момента е звездата на турнира в неговата родина. Следва турнир в Ротердам, а след това ще се насочи и към Индиън Уелс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички