Хиляди гърци вдъхновиха Циципас, следва супер сблъсък с Гаел Монфис


Хиляди гърци вдъхновиха Циципас, следва супер сблъсък с Гаел Монфис
Снимка: Sportlive.bg/Тодор Маргаритов

1769 0

Поставеният под №2 Стефанос Циципас даде да се разбере, че е в София за победата. Гръкът записа първа победа на Sofia Open, след като преодоля трудно играещия отлично в столичната зала "Арена Армеец" Ян Щруф. Сензацията от Australian Open не допусна нито един пробив, а силно сервиращият германец подготви максимално Циципас за впечатляващия четвъртфинал срещу Гаел Монфис във вечерната програма на надпреварата.

Раностойно беше началото на мача, като единствено Циципас проблеми в гейм №7 и изоставаше с 0:30, но перфектен сервис и игра при мрежата му помогнаха да не допусне пробив. 

Веднага селд това Щруф допусна двойна грешка, а след това прати и бекхенд в мрежата за предимство от 0:30 в полза на четвъртфиналиста на Australian Open. С брилянтно воле при мрежата германецът "излъга" съперника си, за да не допусне по-сериозно изоставане, а след това спечели и следващите 3 точки, защитавайки се прекрасно - 4:4.

Сервиращите имаха сериозно предимство до 6:5 в полза на Циципас, когато при 40:40 гръкът върна страхотен ретур при опит за игра сервис - мрежа на Щруф. Германецът прати волето си в мрежта, но в следващото разиграване "издебна" своя съперник и го надигра при мрежата за 40:40, а след това затвори и гейма, пращайки сета в тайбрек.

В него класата на Циципас си каза думата - той реализира ранен пробив с уинър на форхенд страната на Щруф, а след това с атака към мрежата принуди съперника си да бъде агресивен и той прати топката в мрежата (0:3). Германецът обаче не се предаде, като реализира два мини пробива благодарение на два нестабилни удара на съперника - 5:4 за гръка и равенство в брейковете. Циципас обаче отново вкара в употреба ниския си ретур срещу атаката на Щруф към мрежата и стигна до две точки за спечелване на сета.

Гейм №3 на втория сет беше изключително интересен, като се стигна до цели 5 равенства. Щруф обаче издържа и вкара два поредни невероятни сервиса, с които защити подаването си. Още в следващия гейм, в който германецът беше на основната линия за начален удар обаче Циципас стигна до две точки за пробив. Стигна се до отлично разиграване, в което Щруф опита атака от форхенд, но прати топката в аут - 2:3.

Циципас лесно защити пробива си, но при свой сервис и 5:4 не успя да затвори мача. Въпреки че поведе с 40:30, Щруф взе следващите две точки (грешка на съперника и уинър), с които германецът стигна до точка за пробив. С две феноменални излизания при мрежата Циципас стигна отново до точка за мача и този път се възползва със смач - 6:4.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички