Хачанов с дебютна победа на Мастърс 1000, спря Джокович на финала в Париж


Хачанов с дебютна победа на Мастърс 1000, спря Джокович на финала в Париж
Снимка: Getty Images/Gulliver

816 0

Непоставеният руснак Карен Хачанов победи изненадващо, но напълно заслужено новия световен номер 1 при мъжете Новак Джокович на финала в Париж след 7:5, 6:4 за около час и 40 минути игра. 22-годишният тенисист бе за първи път на финал на турнир от Мастърс 1000 и спря серията от 22 поредни победи на сърбина. Това бе трети тенисист, който печели дебютната си титла на турнир от сериите Мастърс 1000 през този сезон, след като това сториха последователно Хуан Мартин дел Потро в Индиън Уелс и Джон Иснър в Маями.

Двубоят започна по-добре за фаворита Джокович, който проби подаването на видимо притеснения Хачанов за 3:1. Още в следващия гейм обаче талантливият руснак наказа 31-годишния тенисист и върна брейка. Последваха няколко гейма за сервиращите, преди натискът върху сервиса на сърбина да си каже думата в 11-ия гейм. Тогава Хачанов проби за 6:5 и след това успешно затвори откриващия сет.

Във втората част руснакът продължи да доминира в играта от основната линия, а сърбинът бе видимо изморен след вчерашната титанична битка с Роджър Федерер. Нов пробив в началото на сета бе достатъчен за Хачанов и след 6:4 той ликува с първия си голям трофей в кариерата.

За руснака това е трета титла през годината, след като по-рано той триумфира в Монпелие и наскоро в Москва. Серията на Джокович от четири последователно спечелени турнира приключи. За новия номер 1 в света предстои участие на заключителния Мастърс в Лондон между 11-18 ноември, докато Хачанов завършва сезона по великолепен начин и е изпълнен със самочувствие за началото на новия сезон през 2019 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички