Гришо може и да си замълчи, но истината за феновете трябва да бъде казана


Гришо може и да си замълчи, но истината за феновете трябва да бъде казана
Снимка: БГНЕС

37237 1

Зала "Арена Армеец" се превърна в сърцето на София в последната седмица, а и дори на България, след като Григор Димитров вече изигра два мача там, а феновете неистово го подкрепят при всяка точка и във всеки един момент, в който имат право да покажат подкрепата си. Проблемът обаче е, че не малко от тези фенове по-скоро пречат, отколкото да помагат - нито на Григор Димитров, нито на организаторите на турнира, които се надяват един ден надпреварата да придобие и по-висок ранг.

И докато световният №13 няма възможност да обясни, че това не е редно, защото мнозина могат да го разберат грешно, то представителите на медиите можем спокойно да обясним, че след всички призиви към феновете и обясняване на етикета в тенис залата, продължава да има откровени глупаци, които си мислят, че се намират или на волейболен мач, или на футболен.

Как така в последните 6 месеца отново стотици хиляди, дори милиони, в България почнаха да разбират от тенис и да коментират Григор какво трябва и не трябва да прави, пък така и не забелязаха как се държи публиката по време на двубой? В Австралия, ако помните и не сте гледали само мача с Надал, Гришо игра срещу представител на домакините в първия кръг, но нито един път не беше освиркан. Единственият случай, в който имаше негативни възгласи към него, беше в четвъртфинала срещу Гофен, когато си изпусна нервите срещу съдията. Но нито един друг случай.

На "Уимбълдън", когато смаза Анди Мъри пред кралското семейство през 2014 година, имаше немалко фенски подсвирквания срещу Димитров, като целия корт беше срещу него. Той обаче спечели и беше бурно аплодиран, но и никой не крещеше аут по време на разиграванията му. Никой не тропаше с крака по време на сервисите му. Само че Лондон и Мелбърн очевидно не са София.

В първия мач имаше псувни, освирквания, подскачане, ръкомахане и каквото още се сетите. Добре че нямаше някоя факла, че наистина щеше да заприлича на мач от Първа лига, с изключение на факта, че 9 хиляди души на стадион сме виждали само на ЦСКА - Левски. Изпълнението, макар че трябва да признаем в по-малка степен, се повтори и срещи Виктор Троицки, като някои хора просто нямат представа какво търсят в залата. Стигна се до там, че фен се обади и извика силно "аут", когато Григор Димитров беше във важно разиграване. Аут обаче нямаше, а дори Гришо не знаеше как да реагира в този момент. За щастие, това не се отрази на играта му, защото беше с класа над съперника. Но ако беше в друг момент? Ако беше срещу Янович, когато хасковлията имаше трудности?

Но на немалко хора в публиката не им пука. Няма я Никол, по която да се захласнат и евентуално да замълчат. Те си знаят - "аз ще викам, за да ме чуе и да се надъха", "ще подскачам и ще вдигам шум, за да му преча на тоя идиот" и така нататък, и така нататък. Искрено се надявам да четат този текст и да се припознаят. Ще ги призова да подарят билетите си - я на някое дете, я на някой, който много е искал да отиде, но заради хора, които си мислят, че отиват на футбол, не е могъл да отиде. Могат и да накъсат билетите на малки парченца, за да са сигурни, че няма да могат да влязат в "Арена Армеец". Просто този спорт няма нужда от такива като вас. Или го разберете, или изчезнете. Пречите на всички, въпреки че няма да го чуете от устата на Димитров. Замълчете или се махайте!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички