Гришо: Това за мен са най-важните мачове - нещата не вървят, но намирам начин да спечеля


Гришо: Това за мен са най-важните мачове - нещата не вървят, но намирам начин да спечеля
Снимка: Gulliver/GettyImages

1257 0

Григор Димитров показа здрави нерви и се класира за 1/8-финалите на Australian Open, след като победи в третия кръг Андрей Рубльов с 3:1 сета.

След края на мача Димитров заяви, че жегите в Мелбърн не го плашат, като това доказва, че той е в добро физическо сътояние.

„За мен това са най-важните мачове – когато нещата не вървят, да намирам начин да победя. Той е невероятен играч, знаех какво да очаквам и какво да направя, но някои аспекти от играта ми просто не работеха. Доволен съм обаче, че спечелих мача.

Дори сега отивам да отработя някои неща, физически се чувствам добре. Жегата въобще не ме изплаши днес, което е добър знак. Просто трябваше да остана спокоен и целенасочен. Трябваше да си пестя енергията, мачът бе дълъг, продължи над 3 часа."

Световният №3 получи и въпрос за уроците, които е научил след успешната за него 2017 година.

"Много добър въпрос. Продължих да правя това, което правя. Не промених нищо специфично. С хората от екипа сме си много близки и се опитваме да работим върху нещата, от които имаме нужда. Понякога самият процес помага. Аз започнах силно през януари и продължих. Мисля, че е много важно в началото на годината да имаш добри мачове и да изградиш увереност. С всеки следващ турнир влизаш в различен ритъм и работиш върху различни неща. В края на годината всичко си дойде на мястото.

Сега ще гледам мача между Кирьос и Цонга от ледената вана. Двама невероятни играчи. Кирьос играе невероятно и е у дома. Джо се е доказал тук. Ще видим атрактивен тенис и двамата сервират добре и сигурно ще опре до няколко точки.“

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички