Григор започва в Мелбърн срещу квалификант


Григор започва в Мелбърн срещу квалификант
Снимка: Getty Images/Guliver

1801 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще започне срещу квалификант участието си на първия за сезона турнир от Голяш Шлем - Аустрелиън Оупън.

Димитров ще научи съперника си след края на квалификациите в турнира, които приключват през уикенда.

Същинският турнир започва в понеделник, 15 януари.

 

Във втори кръг световният номер 3 най-вероятно ще срещне стар познайник – Маркос Багдатис, но е възможно да играе и с втори квалификант. В трети кръг обаче почват по-сериозните препятствия – там Григор вероятно ще играе с Андрей Рубльов, от когото загуби още във втори кръг на US Open миналата година.

Неприятната новина за Гришо е, че много близо до него е австралийският номер едно Ник Кирьос. Двамата могат да играят на осминафинал. Те вече играха тази година – в Бризбън, където Кирьос спечели след обрат от 0:1 сета и записва първата си победа в три мача срещу нашето момче.

Иначе в по-голямата картина Григор е в половината на световния номер 1 Рафаел Надал. Това означава, че двамата могат пак да играят полуфинал, както миналата година, когато българинът загуби от испанеца в епичен мач с 2:3 сета.

За Надал жребият в Мелбърн е мечта, предвид и неяснотата каква е формата му – той почва с ветерана Виктор Естрея-Бургос и чак на четвъртфинал може да срещне сериозен съперник – шестият поставен в схемата Марин Чилич.

В другата половина на схемата се намират рекордьорите по титли на Australian Open (по 5 трофея всеки) Роджър Федерер и Новак Джокович. Федерер обаче е в по-лесна четвъртина – почва с Аляж Бедене, а в трети кръг може да играе с любимата си жертва Ришар Гаске. На осминафинал противник на швейцареца ще е вероятно един измежду Сам Куери и Милош Раонич, а на четвъртфинал, ако няма изненади, идва някой измежду Давид Гофен, Хуан-Мартин Дел Потро и Томаш Бердих.

Джокович започва с американеца Доналд Йънг, като ще има време да влезе в турнира и да напипа ритъм, тъй като до осминафинал няма никаква заплаха – най-близкият поставен е Алберт Рамос-Виньолас. Вече на осминафинал обаче нищо чудно бившият номер 1 да трябва да играе с Александър Зверев, който пък вероятно ще трябва да победи брат си Миша още в трети кръг. Ако Джокович мине осминафинала, нищо чудно да играе със Стан Вавринка, с когото имат два паметни петсетови мача в Мелбърн, в които си разделиха по една победа.

Кандидат за четвъртфинал е и Доминик Тийм, който е най-близо до Вавринка и двамата могат да играят на осминафинал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички