Григор за участието си на "Laver Cup": За мен е огромна чест


Григор за участието си на "Laver Cup": За мен е огромна чест
Снимка: Getty Images/Guliver

1357 0

Световният номер 5 Григор Димитров изрази радостта си от факта, че ще участва във второто издание на отборната надпревара Лейвър Къп. Днес той официално бе потвърден като част от отбора на Европа за турнира.

"Нямам търпение да се присъединя към всички тези страхотни тенисисти в битката с отбора на Света. За мен е огромна чест да споделям корта с тази изключителна група от играчи и да имам възможността да играя рамо до рамо с тях. Вълнувам се, че ще посетя Чикаго - това е много спортен град и съм сигурен, че ще имаме много подкрепа, въпреки че тази година нямаме домакинската подкрепа. Лейвър Къп е един уникален турнир и нямам търпение да дам всичко от себе си, за да защитим титлата си от миналата година", сподели Димитров.

Капитанът на тима Бьорн Борг също изрази радостта си от трите попълнения в отбора на Европа. "Изключително радостен съм да посрещна Саша, Григор и Давид в нашия отбор. И тримата играят невероятен тенис, на който аз се възхищавам от много време. Те се присъединяват към Роджър и Новак, което ни дава силен отбор с много различни опции за промяна", сподели той.

До момента за тазгодишното издание участие за Европа бяха потвърдили Роджър Федерер и Новак Джокович, а сега към отбора на Стария континент се присъединяват Димтиров, Александър Зверев и Давид Гофен. По този начин Борг вече разполага с пет тенисисти от топ 11 на света, а след седмица в Ню Йорк шведската легенда ще обяви и последния си избор за своя отбор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички