Григор за най-големия урок в живота: На корта си сам, няма на кого да разчиташ


Григор за най-големия урок в живота: На корта си сам, няма на кого да разчиташ
Снимка: БГНЕС

2284 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде интервю за Нова Телевизия часове след като се завърна в България. Ракета №4 в света е в родината за турнира в София, който стартира в началото на следващия месец. Хасковлията обаче е измъчван от контузия в рамото и все още не е сигурно дали ще излезе на корта в "Арена Армеец".

„Винаги усещам подкрепата в България, било ми е винаги на сърце. Нещата вкъщи винаги са по-добре”, заяви Григор Димитров пред камерата NOVA. Той даде ексклузивно интервю, в което говори за последните месеци, за представянето си на "Australian Open" и за уроците, които вече е научил. 

„Изчаквам, през последните седмици от подготовката не се чувствах на това ниво, което исках. Искам винаги да играя на 100%, просто чакам резултатите. Да се надяваме в близките часове да получа повече информация. Криех тази информация в себе си толкова време, но исках да я споделя с всички вас”, разказа Гришо пред Йоана Гочева.

Той коментира и проблемите си с началния удар и увереността, която изпитва, печелейки мачове без да играе най-добрия си тенис: „По време на мача опитваш да промениш движението, за да вкараш първи сервис. Все пак нямах чак толкова лошо представяне в Австралия, борех се да спечеля, без да играя на 100%. Моментът, в който печелиш тези мачове, ти дават по-голяма увереност. Има място за подобрение. Представи си какво става, ако играеш по-добре?”

„Винаги трябва да запазиш себе си, да запазиш ценностите, които имаш. Няма значение кой си в ранглистата. Трябва да си човекът, който си. Ти си в светлината, в която всеки те познава. Следствието е ранглистата”, казва с увереност Григор Димитров.

„Имаше някои моменти, в които не се получаваха нещата. Просто му казвах (на Дани Валверду б.р.), че се опитвам. Има добро разбирателство между него и мен. А големият извод е, че когато си на корта, разчиташ само на себе си. Всеки има своя талант. Въпросът е да го намериш. Когато си в корта, няма на кой друг да разчиташ, освен на себе си. Там е най-големият урок за мен”, каза още Григор Димитров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички