Григор след загубата: Медведев може да спечели финала


Григор след загубата: Медведев може да спечели финала
Снимка: Getty Images/Guliver

4868 0

Григор Димитров се опита да се съсредоточи върху позитивите на обнадеждаващите две седмици в Ню Йорк, след като неговото състезание в US Open завърши вчера със загуба на полуфинална от руснака Даниил Медведев.

Световният номер 78 от България отпадна в усилията си да стане най-ниско класираният играч, стигнал до финал от Големия шлем след Марат Сафин на Откритото първенство на Австралия през 2004 г, губейки от Медведев. Но Димитров, който се предвижда да се изкачи до 25-то място в световната ранглиста следващата седмица, отказа да се чувства "твърде победен", след като се бори през по-голямата част от последните два сезона и преодоля контузия на рамото по-рано тази година.

"Това беше добър мач като цяло. Искам да кажа, резултатът за мен не определя самия мач. Мисля, че беше на добро ниво. Като цяло той игра много добре, бори се много, много от ключовите точки той ги спечели. За първи път стигнах на полуфинал тук. Просто ще взема много от положителните неща, със сигурност", каза Димитров.

Нито един играч, роден през 90-те години, не е спечелил Големия шлем в ерата на "Голямата тройка", но Димитров вярва, че 23-годишният Медведев има всички шансове да сложи край на това. "Всичко е възможно. Имате шанса да бъдете на финала, така че трябва да вложите всичко в това. Ако той продължава по същия начин, играе по същия начин, мисля, че абсолютно ще победи", добави Димитров.

А защо според Давид Гофен победата на Григор над Роджър Федерер е равносилна на подвиг вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички