Григор посочи какво е грешно да се прави преди мач срещу Надал


Григор посочи какво е грешно да се прави преди мач срещу Надал
Снимка: Getty Images/Guliver

2429 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за първи път в кариерата си на полуфинал на сериите "Мастърс" на червените кортове в Монте Карло след победа над Давид Гофен. Следващият му мач ще е срещу Рафаел Надал и българинът заяви от какво ще се опита да се предпази, когато излезе на корта. 

"Със сигурност той е фаворитът, Рафа е най-добрият играч на клей, но това няма да ме обезкуражи. Искам да изляза на корта в събота и да покажа моята игра. Едно от грешните неща, които можеш да направиш преди мач срещу Надал, е да се концентрираш основно върху неговите силни страни. За мен по-важно е да мислиш за своята игра, без значение от съперника", заяви Гришо. 

Двамата имат общо 11 срещи помежду си, а българинът е триумфирал само веднъж. В трите им двубоя на клей статистиката е изцяло в полза на Надал. "Той се чувства много комфортно на червено. Винаги съм имал трудности срещу него. Това не ме плаши, ако нещата не се развият в моя полза, поне ще имам възможност да науча още нещо, което може да ми помогне в следващите мачове".

"Мисля, че днес направих много от нещата по-добре в сравнение с предишните дни. Започнах мача по-силно, сервирах по-добре. Изоставах сериозно във втория сет, но стигнах до обрат. Това е положителната емоция, че си преодолял сериозно препятствие", допълни още Гришо за победата си срещу Гофен. 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички