Григор остава в топ 10, Джокович измести Федерер


Григор остава в топ 10, Джокович измести Федерер
Снимка: Getty Images/Guliver

1022 0

Новак Джокович се настани на втора позиция в световната ранглиста след триумфа си в турнира от сериите Мастърс 1000 в Шанхай. Сърбинът се пребори за титлата в китайския град, а миналогодишният шампион Роджър Федерер отпадна в полуфиналите след загуба от Борна Чорич в два сета.

37-годишният ветеран отстъпва позицията си на сърбина, а това е и единствената рокада в Топ 10. 21-годишният хърватин Чорич бележи прогрес с шест места и е 13-а ракета в света, което е върхово постижение в кариерата му. 

Григор Димитров пък остава на девето място в световната ранглиста и през тази седмица, но това почти сигурно ще се промени в следващите седмици. Българинът не участва на Мастърса в Шанхай заради контузия и така пропусна шанс да натрупа нови точки. Неговият актив през тази седмица спада със 180 точки и вече е 3440. Това все пак му позволява да задържи деветото място на 335 точки пред десетия Джон Иснър.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички