Григор обяви една от големите си цели за края на сезона


Григор обяви една от големите си цели за края на сезона
Снимка: Getty Images/Guliver

1694 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започва днес участието си на турнира на трева в Щутгарт с мач от втория кръг срещу поляка Йежи Янович.

Димитров вече е най-високо поставеният тенисист в схемата, след като още в първия си мач водачът Роджър Федерер отпадна след загуба от Томи Хаас.

"Това е един от любимите ми периоди в годината. Когато играя на трева, е много специално за мен и в последно време мисля, че всеки може да се наслади. Смятам, че тревата малко се е променила като настилка с течение на времето и това е вълнуващ период от годината за всички. За съжаление можеш да играеш само 3 или 4 турнира на трева през годината и се опитвам да се наслаждавам колкото е възможно повече", заяви българинът пред официалния сайт на ATP.

Двубоят на Григор и Йежи е трети от програмата на Централния корт. Програмата започва в 12 часа с Жереми Шарди - Фелисиано Лопес. Не преди 14:30 часа Томаш Бердих и Бърнард Томич ще играят помежду си, а след тях е двубоят на Григор, което значи след 16 часа.

"Тренирах на няколко тревни терена, но всеки от тях има своите особености,някои са по-бавни, другаде има повече трева, топката се отбива по-високо. Трябва да се адаптираш и да импровизираш. Това е много важно на трева, използваш доста удари, които по принцип не ти се налага. Трябва да си готов за всичко".

На въпрос дали най-голямата му мечта е класиране сред най-добрите за Финалния турнир в Лондон в края на годината: "Той не е най-голямата цел, но е нещо, за което винаги мечтая и преследвам. Понякога е малко лудо, защото започваш годината добре и си втори и си казваш "добра работа", а после изведнъж виждаш, че си девети. Трябват ми по-добри резултати в следващите седмици, разбира се. Трябва да вдигна шум по време на сезона на трева и да съм сигурен, че върша правилните неща, за да мога да печеля"

"В началото на годината мисля, че играех невероятен тенис и като цяло не съм изцяло разочарован от сезона на клей. Разбира се, можех и чувствах, че можех да направя повече, но в доста мачове имах аванс от пробив, аванс от един сет и просто трябва да изчистя някои малки детайли и отново да вляза в този победен ритъм. Последните 5-6 месеца взеха много от мен, физически и психически, но смятам, че постепенно се връщам на правилния път. Мисля, че играя добър тенис. През годината показах страхотен тенис. Мисля, че съм подобрил играта си във всички отношения, просто трябва да направя още една малка крачка, за да мога да си затварям мачовете. Играя на високо ниво във всеки един турнир", сподели още Григор.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички