Григор не успя, но квалификант изхвърли Вавринка от "Уимбълдън"


Григор не успя, но квалификант изхвърли Вавринка от "Уимбълдън"
Снимка: Getty Images/Gulliver

7974 0

Швейцарецът Стан Вавринка приключи с участието си на Уимбълдън тази година, след като загуби от италианския квалификант Томас Фабиано с 6-7(7), 3-6, 6-7(6) в мач от втория кръг на надпреварата.

Намиращият се на 224-то място в световната ранглиста швейцарец игра много силно в първия си мач срещу шестия поставен Григор Димитров и го победи в четири сета, но не успя да се противопостави на Фабиано. Първият сет на срещата мина без пробиви, а италианецът се наложи в оспорвания тайбрек с 9-7.

Във втората част Фабиано реализира единствената си възможност за пробив, което му бе достатъчно, за да дръпне с два сета, а в последната част двамата си размениха по един пробив, преди отново да стигнат до тайбрек, в който Фабиано излезе победител. По този начин Фабиано се класира за третия кръг на турнира, където ще срещне 31-ия поставен в схемата Стефанос Циципас, който победи американеца Джаред Доналдсън с 6-3, 6-2, 3-6, 4-6, 6-3.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички