Григор назова новите цели и обяви: Не бях добър в Австралия


Григор назова новите цели и обяви: Не бях добър в Австралия
Снимка: БГНЕС

2447 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров разкри на пресконференция преди София Оупън какви са целите пред него за годината и какви са впечатленията му от неговата игра в Австралия.

Българинът участва в турнирите в Бризбейн и Аустрелиън Оупън, но отпадна на полуфинал в първата и на четвъртфинал във втората надпревара.

"Целите, освен да спечеля Голям шлем, са да ставам по-добър всеки ден, да печеля турнири. Искам да играя добре на тези турнири, на които миналата година не бях добър", заяви звездата.

"Не искам да се оправдавам. Не играх добър тенис в Австралия, но имах добър резултат. Искам да остана позитивен, другото може да се подобри", добави той.

С усмивка световният номер 4 призна, че треньорът му Дани Валверду понякога го съветва в определени мачове да играе скучен тенис.

"Аз му викам "Какво е това? Винаги ще си остана агресивен тенисист. Не виждам защо трябва да променям нещо в играта си, нещата се получават", категоричен бе Димитров.

"Исках да започна 2018 година по-добре, но това е положението. Продължаваме напред. Вълнувам се за годината. Тенисът е маратон, не спринт. Постоянството, борбата и желанието ги има, остава здравето да е наред", каза още звездата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички