Григор: Този успех е и за цяла България, да вярват, че небето е границата!


Григор: Този успех е и за цяла България, да вярват, че небето е границата!
Снимка: Getty Images/Guliver

2901 0

Вчера най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира с победа дебютното си участие на Финалния Мастърс в Лондон. Шестата ракета в света се пребори с 6-3, 5-7, 7-5 над австриеца Доминик Тийм.

Димитров разкри след успеха, че е щастлив не само за себе си и своя екип, а за цялата си страна - България. 26-годишният хасковлия е първият наш сънародник, включен в този турнир в цялата му 48-годишна история.

"Това не е единствено нещо голямо за мен. Мисля, че е такова и за цялата ми страна, за България. Страхотно е за мен да покажа, че всичко е възможно", каза звездата след първия си мач.

"Вие рушите границите, няма значение откъде сте, всичко зависи от вас, всичко е във вашите ръце. По принцип, каквото вложиш - това получаваш", допълва Григор.

"Мисля, че това е много специален момент за мен, но се надявам и за страната си и мисля за хората - как да разберат, че независимо от това, което вкарваш в ума си, ако натискаш тези граници всеки ден, ако работиш усилено, небето е границата. Можеш да мечтаеш всеки ден", каза още тенисистът ни.

Официалният сайт на АТР пък отбеляза, че "В дебюта си на Nitto ATP Григор Димитров игра така, сякаш е бил тук преди".

Пред журналистите Григор разказа още, че в мача срещу Тийм се е чувствал като в последния си двубой преди Лондон - загубата от Джон Иснър в Париж.

"Беше нещо подобно. Мислех си нещо от рода на "Не отново, определено не отново".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички