Григор: Тежко е, но не искам да съм тъжен сега


Григор: Тежко е, но не искам да съм тъжен сега
Снимка: Getty Images/Guliver

22616 0

Григор Димитров призна, че е разочарован от драматичната загуба в пет сета от Рафаел Надал, но отчете и невероятните позитиви в представянето си на Australian Open.

"Никога не е лесно да загубиш мач като този. Доволен съм от много неща и ще остана позитивен, като ще държа главата си вдигната високо. Рафа го заслужава. Той е невероятен боец.

Мога да кажа определено, че дадох всичко от себе си на корта. Като цяло се чувствах добре физически. Дори когато наближавахме петия час, усещах, че имам много енергия, което за мен е добре.

Със сигурност съм разочарован от загубата, но не искам да съм прекалено тъжен. Все пак, това е едва вторият ми полуфинал от Големия шлем. Дори за секунда не искам да се натъжавам, защото в момента се чувствам в отлична форма и съм конкурентоспособен.

Искам да отчета, че съм се представил добре и след това да продължавам с работата. Имах ясен план за мача, знаех какво трябва да направя. Донякъде знаех и какво да очаквам от него, бях много фокусиран върху играта си.

Кой не би искал да създава история, особено в конкурентен спорт като тениса? Знам само, че двама от най-великите играчи в историята се изправят един срещу друг във финала и ще бъде един изумителен мач", каза Гришо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички