Григор: Счупих бариерата, най-доброто в Лондон за мен предстои!

Първата ракета на България Григор Димитров разкри, че е много щастлив от това, че е счупил бариерата пред Финалния Мастърс в Лондон и най-накрая е сред най-добрите за годината. Той обаче вярва, че най-доброто за него в английската столица тепърва предстои.

"Никога не съм бил тук преди. Сега мога да кажа, че тази бариера е счупена. Това за мен беше само едно от тези преживявания, които мисля, че ще си спомням до края на живота си и ще ги оценявам. Това е мястото, където винаги съм искал да бъда, сред най-добрите играчи", заяви българинът, цитиран от "Express Sport".

44 непредизвикани грешки и лош първи сервис - Григор разкри причината за това

Григор Димитров изигра изключително нетипичен за себе си двубой. Той допусна 44 непредизвикани грешки и имаше изключително слаб ден на начален уд...

"Също така успях да победя в първия си мач, това е още по-позитивно. Мисля, че най-доброто предстои. Супер развълнуван съм за това, което предстои", сподели Григор и изненадващо обяви, че вече мисли за следващия сезон.

Димитров говори преди да научи за отказването на Рафаел Надал от надпреварата и заяви, че за него няма значение дали той, или Гофен ще му бъде следващият съперник.

"Имам нулеви предпочитания за това с кого ще играя. Аз съм тук, за да се състезавам. Това е всичко, за което ме е грижа", категоричен бе той.

За реалния си следващ съперник - Давид Гофен, актуалният номер 6 в света каза:

"Давид направи страхотен завършек на сезона, изгради много доверие и набра много инерция. Така че, мисля, че ще бъде интересен мач".

Още по темата

Please select answer!