Григор: Направих много промени в ежедневието си, станах и по-егоистичен


Григор: Направих много промени в ежедневието си, станах и по-егоистичен
Снимка: Getty Images/Gulliver

1621 0

Първата ни ракета Григор Димитров заяви, че се чувства много добре в Монреал. "Да разгледам града и да се разходя беше едно от първите неща, които направих. Не познавам мястото много добре. Тук има отлични съоръжения и всичко е както трябва. Готов съм за турнира“, каза Григор в интервю за ATP.

"Развълнуван съм и съм здрав, което е много важно. Ще подходя мач за мач", каза още Григор, който се надява, че може да завърши сезона на висота, след като в началото на годината спечели две титли и игра епичен полуфинал с Рафа Надал в Мелбърн.

"Станах по-егоистичен като човек, което ми беше трудно в началото, но това ми помага и мисля, че е нужно, за да стигнеш там, където искаш. Направих промени в ежедневието си - тренировки, семейство, спонсори. Не беше голяма промяна, но малките неща правят голяма разлика. За един спортист не е негативно да е егоист, така мисля. Затова се концентрирам само върху тениса, все едно отивам на работа и трябва да се абстрахирам от другите неща. А в днешно време има стотици странични неща, дори феновете може да са разсейващи, макар че не е такъв случаят при мен", заяви Григор в друго интервю пред Sportsnet. 

Той допълни, че работата му с Дани Валверду го е издигнала на съвсем ново ниво. "От самото начало той имаше ясен план как да тренираме, колко да тренираме и какво точно да правим в заниманията, а в същото време разпределяше задачите ми така, че да ми остане и място за самия мен. Това ми е много важно. Първите шест месеца от годината бяха тежки, но в същото време и много приятни, свикнах да се боря на корта във всеки мач, за всяка точка. И така сме тук сега".

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички