Григор: Надявам се срещу Гаске да играя още по-добре


Григор: Надявам се срещу Гаске да играя още по-добре
Снимка: Getty Images/Guliver

1530 0

Първата ракета на България Григор Димитров очаква интересен мач в трети кръг на Аустрелиън Оупън. Той ще се изправи срещу Ришар Гаске, след като победи във втори кръг Хьон Чун с 1:6, 6:4, 6:4, 6:4.

"Трябва да отдадем заслуженото на съперника ми, защото в първия сет той игра страхотно. В началото на втория сет аз заиграх по-добре и се почувствах уверен, което ми помогна. Надявам се в следващия кръг да играя още по-добре", коментира Димитров след мача.

"Преди шест месеца можеше и да загубя този мач. Планът ми бе да го притисна от самото начало, но бях твърде агресивен и не се получи. После промених подхода и след това контролирах нещата", добави той.

Относно съперника си в следващия кръг Григор заяви: "Последния път, когато играхме, го победих, но в Шанхай и при коренно различни условия. Тогава бе краят на сезона, а сега сме в началото и двамата сме свежи. Ще бъде интересен мач".

Димитров говори и за бъдещите си цели и за това как новият му треньор му е помогнал да печели отново.

"Задачата бе да спечеля титла в първите шест месеца на 2017 година, но аз го направих още в началото на януари. Явно Дани (Валверду) трябва да смени целта, ще обсъдим това по-късно. Дани опрости нещата, опрости начина, по който се подготвяме за мачове. За мен това е много важно, да се събудя и да не мисля за прекалено много неща", завърши 15-ият в света при мъжете.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички