Григор: Имах много съмнения и дори обмислях да спра до края на сезона


Григор: Имах много съмнения и дори обмислях да спра до края на сезона
Снимка: Getty Images/Guliver

6417 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се превърна в най-изненадващият полуфиналист на US Open. В петък той ще играе с Даниил Медведев за място на финала в Ню Йорк. Това изстреля Григор в топ 25 на ранглистата, след като започна турнира на 76-а позиция.

"Имах толкова много съмнения тази година. Дори и мислех да сложа край на сезона, за да си почина и да започна всичко наново. След Аталанта, и като цяло, сезонът бе много тежък за мен, много. Не успях изобщо да намеря добър ритъм. Продължавах да имам проблеми с рамото, както и не ми се получаваха дребните неща. Но продължавах да вярвам, въпреки всичко", заяви Григор пред New York Times.

"В нашия спорт не може просто да оставиш всичко. Отпуснеш ли се става дори още по-тежко. Дори и да бях изпаднал от топ 200, без класиране в ранглистата, отново щях да съм тук и нямаше да се откажа. Знаех какво трябва да направя и щях да продължа по моя път". А защо постоянните сравнения с Роджър Федерер толкова много му тежаха през тези години - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички