Григор: Има доста критики към мен, но много от тях не са справедливи


Григор: Има доста критики към мен, но много от тях не са справедливи
Снимка: Gulliver/ Getty Images

1185 0

Григор Димитров даде интервю пред местно ра­дио в Базел. Той говори за проблемите си през измина­лия сезон и пътя, по който е поел, за да се върне обратно в елита на световния те­нис. "Тема Спорт" го публикува с известни съкраще­ния.

На Уимбълдън 2014 бяхте наистина близо до финала и "големия пробив". Сега, 15 месеца по-късно, сте №28 в света. Какво се обърка?

- Постиженията ми до из­вестна степен отразяват начина, по който тренирах. Прекарах доста време в търсене на точните хора за моя щаб, защото искам да изградя нещо стабилно. Трябва да съм търпелив.

Още от доста ранна въз­раст сте определян като "звездата на бъдещето". През 2013-а в. "Екип" прог­нозира, че до 2018-а ще сте №1 в ранглистата. Тези очаквания тежат ли ви?

- Семейството и прияте­лите остават до теб в теж­ките моменти, докато ос­таналите просто си тръгват, когато нещата не вър­вят добре... Виждам, че на­последък има доста критики към мен, но много от тях не са справедливи. Иска ми се да мога да си разменя мястото с хората, които ме критику­ват, за да видят цялата ис­тина. Лесно е да критику­ваш някого, без да знаеш много за всички аспекти на ситуацията. Трудното е да се поставиш на мястото на човека, когото нападаш.

До каква степен се отра­зява случващото се в личния ви живот на нивото на представянето ви на кор­та?

- Разбира се, че личният ми живот оказва влияние. Тенисът е приоритет за мен и искам да играя възможно най-много, но през този сезон не успявах да намеря баланса. Трудно ми беше да намеря себе си и да разбера какво точно се случваше с мен на и извън корта. Пропуснах мно­го тренировки и не се чувствах толкова добре подготвен кондиционно. По някакъв начин пренебрегвах тениса заради някои факто­ри.

Впечатлява ли ви играта на Федерер и Джокович в момента? Те сякаш не поз­воляват сериозни спадове в представянето си.

- В момента не виждам смисъл от паралелите между мен и тях. Поласкан съм от сравненията с Роджър, но има ли нужда от тях? Единият има 4 АТР титли, а другият е спечелил 17 трофея от Голе­мия шлем. Знам, че ако имам наистина добър ден, мога да победя всеки един от тях. Има няколко основни неща, ко­ито те са осъзнали доста по-рано от мен, а и имат повече опит, нали? (Смее се.)

Още ли сте уверен, че мо­жете да стигнете до върха на ранглистата и да спече­лите титла от Големия шлем?

- Честно казано, бях доста близо до титлата от Шле­ма. Сега пътят е наистина дълъг, а и не е правилният момент да мисля за това. През 2014-а играх невероят­но, но и всичко ми се получаваше, бях на гребена на въл­ната. Сегашното положение е изпитание за характера ми.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички