Григор: Днес доказах на себе си, че съм способен да се боря на най-високо ниво


Григор: Днес доказах на себе си, че съм способен да се боря на най-високо ниво
Снимка: Getty Images/Guliver

1765 0

Григор Димитров определи победата си над Раян Харисън като изключително трудна, но подобни мачове му дават допълнително увереност. Българинът победи 3:6, 6:3, 7:6 (8:6), спасявайки 3 мачбола в решаващия тайбрек в третия сет.

"Усещах, че ми липсва ритъм и трябва да намеря играта си, но съм доволен, че успях да спечеля въпреки това. Подобни мачове наистина значат много за мен – да побеждаваш, когато не показваш най-доброто от себе си. И според мен това има най-голямо значение.

Лесно е да побеждаваш, когато показваш най-доброто от себе си, но в случаи като днешния трудното е да намериш начин да победиш. А днес доказах на себе си, че съм способен да се боря на най-високо ниво. Позитивно съм настроен, ще почина добре и с нетърпение очаквам следващия кръ", заяви Григор след двубоя. 

"В третия сет поведох с пробив, след което нивото ми спадна, срина се и сервисът ми. Не успявах да намеря себе си, а неговите удари заработиха и започна да се придвижва по-лесно на корта. Със сигурност не трябваше да допускам подобни грешки. Водех с пробив и мачът беше под мой контрол, след което трябваше да наваксвам и вероятно нямаше да успея срещу някой високопоставен съперник, но това е добър урок за мен", добави още българинът. 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички