Григор Димитров започна загрявката за "Ролан Гарос" с експресна победа


Григор Димитров започна загрявката за "Ролан Гарос" с експресна победа
Снимка: Getty Images/Gulliver

1818 0

Изненадващото решение на Григор Димитров да стартира участието си на тенис турнира в Женева от квалификациите даде резултат и българинът записа най-убедителната си победа на "клей" до момента през сезона. Поставеният под №1 в квалификационния кръг стигна до лесно 6:4, 6:3 срещу Марк-Андреа Хуеслер в ранен мач от програмата в Швейцария.

Българинът релизира късен пробив в първия сет, след като пропусна три брейк точки на по-ранен етап в мача. При 5:4 в негова полза обаче Димитров реализира още първата се отворила възможност при 40:15 и спечели сета.

Във втория сет Димитров сервира още по-убедително, а при 3:2 в своя полза отново стигна до две точки за пробив, реализирайки първата. Това до голяма степен разби съпротивата на швейцареца, който не беше и близо до връщането на пробива. Димитров изпусна 3 мачбола в подаването на съперника при 5:2, но нямаше проблем да затвори мача на свой сервис гейм - 6:3 и бърз успех в два сета за бившия представител на топ 3 в мъжкия тенис.

За влизане в основната схема на турнира хасковлията ще се изправи срещу №100 в световната ранглиста Томас Фабиано, който по същото време смачка Марко Миладинович с 6:2, 6:4. Междувременно един от бившите треньори на Гришо се изказа ласкаво за българина и имаше послание към критиците на Григор (подробности вижте в този материал).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички