Григор Димитров за "разочароващия" сезон на клей: Виновникът съм аз


Григор Димитров за "разочароващия" сезон на клей: Виновникът съм аз
Снимка: Guliver/GettyImages

9336 0

Въпреки че след сезона на "клей" кортове Григор Димитров ще запази позиция в близост до топ 4, българинът е категорично недоволен от представянето си на червената настилка. Световният №5 изпусна няколко ключови победи, които щяха да го изкачат нагоре в ранглистата, а на "Ролан Гарос" отпадна още в 3-и кръг за втора поредна година.

Гришо вярва, че във всички загуби е имал превъзходство, но е изпуснал победата в ключовите моменти от срещите в основните турнири на "червена" настилка.

„Наистина очаквах да се представя по-добре на червено. В последните мачове, в които участвах, в Мадрид, Рим, Париж, всичко беше в моите ръце. Вината е изцяло моя. Трябва да тегля чертата и да отправя поглед към бъдещето. В тениса една седмица може да преобърне нещата за теб. Но се нуждая от малко време, за да преценя къде сгреших. Всяка година играя добре на клей, но това никога не ми стига, за да постигна успехи", сподели Димитров след отпадането си от "Ролан Гарос".

„Сега приоритетът ми ще бъде да се откъсна за кратко от тениса, да изгледам някои мачове и да опитам да прогресирам, да стана по-добър. Как? Ще открием как. Не искам да съм прекалено негативно настроен в момента. Знам, че е трудно веднага след мача, но винаги съм гледал позитивно на нещата и искам да продължа в същия дух. Тежко е, когато загубиш мач, но такъв е животът", допълни Димитров.

Какво каза за представянето си в мача срещу Вердаско четете в Sportlive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички