Григор Димитров се изпоти, но вече е в трети кръг на Australian Open (ВИДЕО)


Григор Димитров се изпоти, но вече е в трети кръг на Australian Open (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

2002 0

По-трудно от очакваното, но напълно заслужено първата ни ракета при мъжете Григор Димитров се справи със 105-тия в света Хьон Чунг в мач от втория кръг на Australian Open. Димитров трябваше да прави обрат, след загубен първи сет, но го стори успешно – 1:6, 6:4, 6:4, 6:4. Така в следващия кръг нашето момче излиза срещу един от най-неудобните му противници – Ришар Гаске.

Доста изненадващо първият сет се превърна в пълна катастрофа за Димитров. Той започна с уверен гейм, на нула, но това беше всичко, което взе в тази част! Хьон Чунг проби за 1:2 с чудесен минаващ от форхенд, който беше реализиран благодарение на добрия му усет къде ще отиде ъпроуча на българина и оттам насетне всичко в играта на Григор в тази част отиде по дяволите. При 1:3 българинът спаси цели три поредни точки за пробив в подаването си, само за да направи две поредни непредизвикани грешки и да предаде за втори път подаването си. Димитров имаше два шанса да върне единия пробив веднага след това, но противникът му се представи добре на сервис и проби отново, за 1:6.

Втората част обаче тръгна позитивно за Димитров, който проби още на старта и имаше шанс да направи втори пробив при 2:1 гейма, но Чунг се спаси със сервис. Българинът обаче започваше да играе все по-често на форхенд на корееца – ударът, който всъщност е по-слаб за Чунг. Димитров подобри чувствително и представянето си на сервис, като затвори сета с 6:4, правейки два поредни сервис гейма, в които загуби общо само една точка.

Началото на третия сет се превърна в истински кошмар за Григор, след като Чунг проби за 2:0 гейма, правейки невероятни изпълнения в защита, включително на точка за пробив, при която кореецът успя да хване с пълно разтягане на форхенд топка, която беше минала зад гърба му и не само я хвана, но я завърши с неспасяем диагонал. Българинът обаче всъщност играеше силно в този момент от срещата и моментално стигна до 15:40 на сервис на Чунг, след два чудесни печеливши форхенда, само за да пропусне шансовете – със сбъркан форхенд и грешен ретур. Мощен форхенд на Григор му даде нов шанс да пробие и този път това стана факт след пресилен форхенд по правата на Чунг. Кореецът за малко да навакса пасив от 0:40 в четвъртия гейм, но пропусна амбициозен форхенд по правата и Димитров изравни за 2:2. Изравняването вдъхна увереност на Григор и с мощно избухване C’mooon той отзнаменува пробив в своя полза в ключовия седми гейм. Това беше решителният момент в сета и Григор го затвори на свой сервис, с ас, за 6:4.

Точно както в третия сет, и в четвъртия първият серис гейм на Димитров се превърна в изпитание, като българинът спаси цели четири точки за пробив и в крайна сметка не допусна инициативата да мине моментално при Чунг. И при 2:2 Григор получи своя шанс – с клиничен форхенд-обратен диагонал той стигна до 15:40 на сервис на корееца и пропуск на Чунг от бекхенд по правата означаваше пробив за нашето момче!

И когато нещата вървяха към логичен край, Григор допусна срив в играта си при 4:3 в своя полза. Той водеше с 40:15, но направи двойна грешка и сякаш изключи, а Чунг върна пробива и с малко късмет, след като волето му закачи филето на мрежата, но недостатъчно, за да не мине в полето на Димитров. Точно в този момент си пролича, че българинът е достатъчно зрял – той моментално проби отново, показвайки търпение при точка за пробив и разигравайки в центъра на форхенд, докато по-неопитният му противник не сбърка. При сервис за мача, българинът изостана с 15:30, но нищо по-опасно и така той вече е в трети кръг в Мелбърн.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички