Григор Димитров с нов рекорд


Григор Димитров с нов рекорд
Снимка: Gulliver/GettyImages

3552 0

Бавно и полека Григор Димитров трупа рекорд след рекорд в българския тенис. Третият в световната ранглиста стана първият от нашите в този спорт с 19 спечелени мача в Откритото първенство на Австралия.

Талантът от Хасково измъкна 6:3,4:6,6:4,6:4 срещу Андрей Рубльов (Русия) и се класира за осминафиналите на първия турнир от „Големият шлем" за сезона. Така Димитров задмина Мануела Малеева, бивша №3 в света, която има 18 победи и 6 загуби на Australian Open.

Трета е Магдалена Малеева със 17 пред третата от сестрите - Катерина, която има 17, и бившата №1 на България Цветана Пиронкова с 8. Пловдивчанката не е играла след „Уимбълдън" миналата година заради контузия, а вече е бременна и очаква дете от съпруга си Михаил Мирчев, който е бивш футболист, пише "24 часа".

На „Род Лейвър Aрена" в Мелбърн вчера Димитров взе реванш за изненадващата си загуба от Рубльов в откритото на САЩ през миналата година, а в недея на същия корт ще се изправи срещу представителя на домакините Ник Кирьос в осминафиналите на Australian Open. Срещата ще започне не по-рано от 10:00 часа наше време утре сутрин и е първа от вечерната сесия на най-големия корт в Мелбърн.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички