Григор Димитров и единствената цел, която преследва


Григор Димитров и единствената цел, която преследва
Снимка: Guliver/GettyImages

1609 0

След като се класира за третия кръг на "Уимбълдън", Григор Димитров припомни за най-силната си емоция, която е изпитвал в Меката на тениса. Разбира се, става въпрос за 2008 година, когато на корт №1 вдигна титлата от надпреварата в младежкия формат.

"Спечелил съм различни мачове, различни турнири на ниво АТР. Но това, през което трябваше да мина тогава, беше далеч по-емоционално. Това означаваше много за мен и за моята страна", каза Гришо след чистата победа с 3:0 над Маркос Багдатис.

Българският тенисист се изправя срещу изненадващо класиралия се в третия кръг Дуди Села. До момента той изигра два петсетови мача, а в миналия кръг отстрани Джон Иснър.

"Села играе добре и прави правилните неща на корта. Не подценявам нито един съперник. Гледах последния гейм и Дуди се представи добре. Със сигурност ще бъде труден мач", сподели очакванията си световният №11. А що се отнася до целта, която има, тя е само една:

"Целта ми е да спечеля "Уимбълдън". Всяка година се снимам пред таблото с имената на победителите при юношите. Надявам се един ден името ми да е и на централния корт", заяви Григор Димитров.

"Когато стъпиш на тревата на "Уимбълдън", усещаш този респект, това наследство, историята. Веднага след като излезеш на корта тук, се опитваш да намериш своите собствени основи и да се изградиш като личност, защото точно този тип моменти в кариерата ти донякъде те определят какъв ще станеш и кой искаш да бъдеш" допълни Димитров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички